Ați completat 0% din acest chestionar
Atenție: executarea codului JavaScript este dezactivată în browserul dvs. S-ar putea să nu puteți răspunde la toate întrebările din acest sondaj. Vă rugăm să verificați parametrii navigatorului dumneavoastră web.

MACPI Chestionar

Acesta este un sondaj anonim, răspunsurile dvs. individuale vor fi strict confidențiale și vor fi utilizate numai pentru analiza statistică a datelor colectate.

Captura Statului este un fenomen de importanță internațională din ce în ce mai mare, în special pentru țările din Europa Centrală și de Est și statele post-sovietice. În prezent, Centrul pentru Studiul Democrației (Bulgaria) dezvoltă o nouă abordare în ceea ce privește evaluarea cantitativă și calitativă a diferitelor aspecte ale Capturii Statului. Obiectivul pe termen lung este acela de a dezvolta și rafina un instrument cuprinzător pentru o mai bună măsurare a acestuia.

Din cauza naturii ascunse a fenomenului, acesta poate fi evaluat în principal în funcție de efectele sale care se reflectă prin funcționarea defectuoasă a mecanismelor de reglementare și a instituțiilor fundamentale pentru societate și în special pentru sistemul său economic. Evaluările experților – precum chestionarul de față – vizavi de diferite aspecte ale proceselor sociale și economice ne vor ajuta să definim cadrul metodologic și parametrii unui sistem de măsurare a Capturii Statului.

Desigur, răspunsurile dvs. la întrebări vor rămâne anonime și vor fi utilizate numai în formă agregată și analizate în scopuri academice. Întrucât evaluarea mecanismelor de reglementare în societate este un domeniu destul de larg, la începutul chestionarului, vă rugăm să selectați zonele/entitățile publice cu care sunteți familiarizat(ă) și pe care le puteți evalua.

Sondajul conține 31 întrebări.